Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση των Warriors-Θύρα 6

Ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού Warriors- Θύρα 6 κουβαλά στη πλάτη του 34 χρόνια οργανωμένης (στεγασμένης και μη) παρουσίας σε γήπεδα και κερκίδες εντός και εκτός Αγρινίου, κοινωνικής δράσης (διανομή τροφίμων σε φτωχούς συμπολίτες μας ανεξαρτήτου φυλής και χρώματος, αιμοδοσίες και τράπεζα αίματος για έλληνες και μη, προσφορά τροφών στη τοπική φιλοζωική οργάνωση και άλλα πολλά), πολιτικές και κοινωνικές τοποθετήσεις (δράσεις εντός και εκτός κερκίδας ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό, ξενοφοβία, κρατική καταστολή και αστυνομική βαρβαρότητα, μοντέρνο ποδόσφαιρο, εκτροπή αχελώου, στημένα παιχνίδια, παρακρατικές συμπεριφορές και άλλλα πολλά) και οπαδικής αλληλεγγύης (λινάτσες για διωκόμενους οπαδούς του Ατρόμητου Περιστερίου, του Ηρακλή Θεσ/νίκης, της Δόξας Δράμας, σπάσιμο στη πράξη της απαγόρευσης μετακινήσεων όταν μετα από συνεννόηση με τους Warriors, οπαδοί του Ατρόμητου Περιστερίου, του Λεβαδειακού, της Αναγέννησης Καρδίτσας κ.α κατάφεραν να εισέλθουν στις κερκίδες του γηπέδου του Παναιτωλικού, διαβάστε περισσότερα για όλα αυτά εδώ). 

Παρακάτω αναδημοσιεύμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος λίγες μέρες πριν και αφορά ζητήματα σχετικά με τη δυσκολίες συνέχισης της λειτουργίας του συνδέσμου εξαιτίας του νέου αθλητικού τρομονόμου που ακολουθεί το φασιστικό θατσερικό μοντέλο (διαβάστε σχετικά με τη φασίστρια Θάτσερ στο ανάλογο άρθρο από το 1ο τεύχος του fanzine μας εδώ) και που ήρθε στο προσκήνιο αρχικά επί δεξιάς κυβέρνησης, με τη πάροδο των ετών εξελίχθηκε και κατέληξε στην πιο ακραία  μορφή του (μιλώντας με όρους καταστολής) επί (πρώτης φοράς) "αριστεράς" κυβέρνησης. Η ανακοίνωση των Warriors επίσης αναφέρεται και στον πόλεμο που δέχεται ο σύνδεσμος και από άλλον ένα παράγοντα του μοντέρνου ποδοσφαίρου, τις διοικήσεις και πιο συγκεκριμένα τη διοίκηση της παε Παναιτωλικός με μπροστάρη τον αλαζόνα και πλουτοκράτη πρόεδρο της. Τέλος η ανακοίνωση αφήνει αιχμές και για τις σοβαρές ευθύνες που βαραίνουν και το εγχώριο οπαδικό κίνημα και που διευκόλυναν τη θέσπιση των αθλητικών τρομονόμων. Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Μια ακόμη χρονιά είναι έτοιμη να ξεκινήσει και μάλιστα ιστορική αφού ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ μας ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 90 χρόνια της Ιστορίας του.

Δεν θα είναι όμως η μόνη ιδιαιτερότητα της αφού φέτος σαν σύνδεσμος πήραμε μια πραγματικά δύσκολη απόφαση. Αποφασίσαμε να μην υπάρχει καμία οργανωμένη παρουσία μελών του συνδέσμου μας στους εντός έδρας αγώνες του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι τόσο η προκλητικά εχθρική στάση που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια απέναντι μας η ΠΑΕ με επαναλαμβανόμενες στοχοποιήσεις του συνδέσμου μας με μηνύσεις και δικαστήρια, με τη δημιουργία του τερατουργήματος πέταλου - κλουβιού και πολλές άλλες ντροπιαστικές για την ιστορία του συλλόγου κινήσεις. Η επιχειρηματολογία της διοίκησης για όλα αυτά, γνωστή, αστεία και δεν πείθει κανέναν παρά μόνο γλύφτες , χτεσινούς ‘’παναιτωλικούς’’ και δημοσιογράφους - τσιράκια. Εμείς το πιο ενεργό κομμάτι του λαού της ομάδας και έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας και να λέμε αλήθειες που ενοχλούν, γιατί το καλό της ομάδας είναι πάνω από όλους. Ο Παναιτωλικός είναι ο λαός του και η παρούσα διοίκηση κρατάει το λαό της ομάδας μακριά της, αποδυναμώνοντας την. Και μέσα σε όλα αυτά από φέτος έχουμε και την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου ο οποίος βάζει ταφόπλακα στους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, με τη μη χορήγηση εισιτήριων, με την αντικατάσταση τους με ηλεκτρονικά - ονομαστικά, βαρύτατες ποινές σε περιπτώσεις συλλήψεων για παράβαση του νόμου και πολλά άλλα μέτρα που ολοκληρώνουν την αλλοίωση του πιο λαϊκού αθλήματος σε ένα ακόμη προϊόν προς κατανάλωση από πειθήνιους καταναλωτές – φιλάθλους, μια αλλοίωση για την οποία πασχίζουν να καταφέρουν τα τελευταία χρόνια η άρχουσα τάξη σε συνεργασία με τις παέ. Η απόφαση αυτή είναι δύσκολη και για μας αλλά πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε, ακολουθήσαμε, αγαπήσαμε και δώσαμε μάχες για τον Παναιτωλικό στα τσιμέντα σε δύσκολες αλλά αγνές μέρες για τον σύλλογο. Παραμένουμε λοιπόν αυθεντικοί, ρομαντικοί και πιστοί σε όσα αγαπήσαμε και έτσι νοιώθουμε ότι δεν έχουμε θέση σ’ ένα γήπεδο - τσιφλίκι του κάθε ματσωμένου -αλαζόνα προέδρου, ένα γήπεδο – φυλακή με καταγεγραμμένους ανθρώπους στις κερκίδες, ένα γήπεδο με κάμερες να καταγράφουν αυτούς που αγαπάνε τον Παναιτωλικό. Εν τέλει εμείς είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε όσο μαζικότερα μπορούμε το ποδοσφαιρικό τμήμα σε όσους εκτός έδρας αγώνες είναι δυνατό καθώς και τα τμήματα του Ερασιτέχνη. 
 
Υγ1. Πούλα – Φύγε – Εξαφανίσου. 
Υγ2. Μια οπαδική διαδρομή 34 χρόνων δεν κλείνεται, δεν αρχίζει και σίγουρα δεν τελειώνει μέσα ή έξω από 4 τοίχους.
Υγ3. Όσον αφορά τον αθλητικό νόμο και το πώς φτάσαμε ως εδώ, δεν παραβλέπουμε τις μεγάλες ευθύνες του ίδιου του οπαδικού κινήματος και θα αναφερθούμε σε αυτό με την 1η ευκαιρία.

 ΘΥΡΑ 6 ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !! 

 αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα των Warriors- Θύρα 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου