Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

A.C.A.B. : Mark Duggan (15/09/81-04/08/11) Gone but never forgotten...


Το περασμένο Σάββατο, 04/08, συμπληρώθηκαν εφτά χρόνια από την κρατική δολοφονία του 29χρονου Λονδρέζου Mark Duggan πατέρα τεσσάρων παιδιών από το λούμπεν, εργατικό και φτωχό προάστιο του Λονδίνου, το Tottenham, στα βόρεια της αγγλικής μητρόπολης από ένοπλους μπάτσους. Δυο μέρες μετά, στις 06/08, σαν σήμερα,  συγγενείς και φίλοι του διαδηλώνουν έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η διαδήλωση ξεχειλίζει οργή, οι διαδηλωτές επιτίθεται στους μπάτσους και κάπου εκεί το σπίρτο ανάβει και τις επόμενες ώρες ολόκληρο το Λονδίνο καίγεται μιας και άνεργοι, φτωχοί, νεολαίοι από τις φτωχογειτονιές, εργάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους, επιτέθηκαν σε υποκαταστήματα τραπεζών και έκαψαν και λεηλάτησαν εμπορικά κέντρα. Το οργισμένο αυτό πλήθος αποτελούσε ένα ενιαίο και πολυπολιτισμικό «μωσαϊκό» ανθρώπων μιας και στις συγκρούσεις αλλά και στις ταραχές συμμετείχαν λευκοί, μαύροι και ασιάτες άγγλοι. Την επόμενη μέρα οι προλεταριακές αυτές ταραχές ξεσπούν στις περισσότερες Αγγλικές πόλεις και ο πανίσχυρος καπιταλιστικός και κατασταλτικός μηχανισμός του Αγγλικού κράτους κλονίζεται και πανικοβάλεται. 


- Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Αγγλικό καλοκαίρι της φωτιάς του '11 στην Αγγλία και δείτε σχετικές φωτο σε παλιοτερο άρθρο της Αυτόνομης Ζώνης στην ιστοσελίδα της

- Διαβάστε σχετικά με την δίκη του δολοφόνου μπάτσου σε παλιότερο δελτίο αντιπληροφόρησης της Ραδιουργίας FM από την ιστοσελίδα του σταθμού. 

- Διαβάστε περισσότερα σε παλιότερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ραδιουργίας και κατεβάστε ή ακούστε σχετική εκπομπή του σταθμού (της παλιότερης σειράς ενημερωτικών εκπομπών Radio Active Zone) σχετικά με τα γεγονότα του καλοκαιριου του 2011 εδώ

- Στην κατάληψη Apertus, που βρίσκεται στην πόλη μας, έχει προβληθεί δυο φορές σχετικό ντοκιμαντέρ, διαβάστε περισσότερα για το ντοκιμαντέρ στην ιστοσελίδα της κατάληψης.

Ακολουθούν μερικά παλιότερα και νεότερα σχετικά μουσικά βίντεο προερχόμενα από τους δρόμους των Αγγλικών μητροπόλεων που πήραν φωτιά το καλοκαίρι του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου