Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Βασανισμός συμπολιτών μας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου και κάλεσμα για συνέλευση

Το βράδυ της Παρασκευής, 30/09, αυτοκίνητο της ασφάλειας Αγρινίου στο οποίο επέβαιναν τέσσερις μπάτσοι, ασφαλίτες και Ο.Π.Κ.Ε., ακινητοποίησαν δυο νεολαίους. Στη  συνέχεια τους προκάλεσαν με ειρωνικά σχόλια αλλά και απειλές ζητώντας από τα παιδιά να τους υποβάλουν σε εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο. Οι δυο συμπολίτες μας αρνούνται κάθε έλεγχο και δηλώνουν ότι δεν τους αναγνωρίζουν σαν θεσμό ή εξουσία. Χρησιμοποιώντας βία, γροθιές και κλωτσιές, τους περνούν χειροπέδες και τους βάζουν στο ασφαλίτικο. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής συνεχίζονται οι απειλές τόσο επί του προσωπικού όσο και προς όλο το αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό κίνημα του Αγρινίου. Στο αστυνομικό τμήμα που προσάγονται ξυλοκοπούνται. Ο ένας εκ των δυο προσαχθέντων συμπολιτών μας δένεται πισθάγκωνα και δέχεται χτυπήματα από τους μπάτσους στο κεφάλι και όλο το σώμα του για πέντε συνεχόμενες ώρες. 

Αφού οι θρασύδειλοι μπάτσοι εξάντλησαν τη δύναμη τους σε ένα άτομο δεμένο με χειροπέδες στη συνέχεια προσφέρθηκαν να το πάνε και στο νοσοκομείο θέλοντας έτσι να μετατρέψουν το βασανισμό σε συμπλοκή με τους μπάτσους. Οι δυο νεολαίοι αρνούνται κάθε συνδιαλλαγή μαζί τους και τους απαγγέλλονται κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων για ένα σουγιά που βρέθηκε στη κατοχή του ενός. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ένστολα τσιράκια του συστήματος φανερώνουν το μισανθρώπινο και αντικοινωνικό τους πρόσωπο και ρόλο. Στη πόλη μας (και όχι μόνο) είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις τραμπουκισμών, άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας με αποδέκτες αντιφασίστες, κομμουνιστές, αναρχικούς, νεολαίους, μετανάστες εργάτες, οπαδούς στους δρόμους, στα γήπεδα, πριν ή μετά από αντιφασιστικές και αντικατασταλτικές διαδηλώσεις κτλ.  Για το νέο αυτό κρούσμα κρατικής βίας καλέστηκε συνέλευση τη Τρίτη, 04/10, στις 19.00 στη Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το νέο αυτό κρούσμα αστυνομικής βίας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου